Два булдозера влязоха във "Веселото село" - единият заравняваше стари руини, другият рушеше вила "Язовирна любов " пред очите на собственика й - Динко-Тотото.

Булдозерите остават в Ставри Димитрово до Коледа, но ще бутат само огради, барбекюта и басейни, за което засега плаща държавата, съобщава БиТиВи.

Големите имения на брега на язовира, сред които и "министерството на веселието"  ще бъдат съборени най-рано напролет, тъй като делата за тях все още не са приключили.

От община Любимец предполагат, че в края на акцията във "Веселото село" ще останат само 5-6 законни къщи, сред които и тази на бившия шеф на митница - Свиленград Стефан Марашев.

От началото на годината това е втората мащабна акция по събаряне на незаконни имоти край язовир Ивайловград. От обявените за незаконни 169 обекта, 72 вече са съборени.

Припомняме, някои от незаконните постройки бяха заснети в хода на данъчната акция "Хеликоптер".

След скандалното разкритие за наличието на селището областният управител на Хасково Христо Данев разпореди да бъде направена пълна проверка край язовир Ивайловград.

Преди това премиерът Бойко Борисов заяви, че незаконно построените имоти ще бъдат съборени или конфискувани в полза на държавата.