ГДБОП и полицията се отчита със заловени с различни видове наркотици в Бургаско. Общо четирима души са задържани и се намират в ареста с различни мерки за неотклонение.

Продължават обаче полицаите да търсят къде е нивата на 38-годишен мъж от Ахелой. Има данни, че той отглежда канабисови растения, но явно до този момент не е издал къде точно прави това.

Иначе от дома му са иззети 600 грама суха тревна маса. 38-годишният мъж е криминално проявен мъж. Предполага се, че иззетата марихуна е от тазгодишната реколта.

Близо 200 грама тревна маса - канабис са иззети от частна къща в бургаския квартал "Победа", обитавана от 20-годишен бургазлия. Мъжът бил проверен вчера, около 14.30 часа в района на плажната ивица до бар "Нептун" в Морската градина. У него са открити 24 пакетчета със зелена суха тревна маса - марихуана. Претърсен е и дома му, където в стъклен буркан и пластмасова кутия са намерени още съцветия зелена суха тревна маса.

20-годишният, който е с криминалистически регистрации, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Друг, вече 41-годишен и отново познат на полицията, е заловен с около килограм "друсан чай". Дрогата е била открита в дома му в кв. "Победа", като част от намереното количество е било укрито под мивка в специално пригодена "ниша". 41-годишният мъж е задържан за до 72 часа.

500 хапчета екстази пък са иззети от 37-годишен криминално проявен помориец. Той е задържан непосредствено преди сделка за продажба на хапчетата. Хапчетата пък си ги съхранявал в тайник в дома си в Поморие. Само преди месец мъжът е бил задържан с килограм марихуана. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа, предстои да му бъде гледана мярка за неотклонение.