За една седмица само в област Бургас полицията е засякла 8 шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотоци. Един от драстичните случаи е на 29-годишна жена от Русе, управлявала автомобил след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин.

Водачите са на възраст от 19 до 37 години. По случаите са образувани бързи производства.

В други четири случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на шофьорската книжка за срок от 2 години.

По време на операцията в седмицата на територията на град Бургас са констатирани 732 нарушения на скоростта. От тях в 4 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите са санкционирани с три месеца лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани и осем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях са управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда. Последното най-често се прави на ул. Александровска" и ул. "Богориди".

За неправилно пресичане за седмицата в Бургас са санкционирани и 11 пешеходци, а един водач на автомобил е наказан за отнемане предимството на пешеходец.