Граждани на Бургас са подали сигнал до обществения посредник Тодор Стамболиев, в който недоволстват от силния шум и замърсяването на въздуха от импровизирани автосервизи, помещаващи се в гаражи.

Сигналът е бил подаден от граждани, живеещи точно срещу гаражите на улица "Оборище" в областния град. Те поискали от обществения посредник Тодор Стамболиев да бъдат извършени проверки дали дейността на импровизираните автосервизи е законна.
Става въпрос за 4 гаража, които се намират на възлова еднопосочна улица в централна градска част на Бургас.

Относно това Стамболиев заяви, че принципно основното предназначение на тези обекти е да са гаражни клетки. Стана ясно и че пред импровизираните автосервизи често има спрени коли, които затрудняват достъпа на други автомобили, чиито собственици са заплатили целогодишно използване на "Синя зона".

Стамболиев е категоричен и че е недопустимо под прозорците на жилищната кооперация да се извършват сервизни или ремонтни дейности. Той вече е сигнализирал за проблема и главния архитект на града В. Илиева. Стамболиев настоява да се установи дали посочените гаражи са на общински терен, както и на какво основание и кой е издал разрешение на посоченото място да се извършва ремонт на автомобили.

В писмото си до главния архитект общественият посредник настоява още, ако след проверката се окаже, че гаражните клетки не се използват по предназначение, да бъде издаден Констативен протокол, за да бъдат взети необходимите мерки.