Четирима са задържани за срок до 72 часа за побой над трима мъже в град Враца, съобщиха от районната прокуратура на града.

Един от пострадалите мъже е заявил пред екипа на Nova, че става въпрос за банда, която вилнее в града от известно време. Според него това не е първият случай.

Засега е установено, че около 4.30 ч. на 9 март на публично място във Враца трима мъже - Г.Г., И.Д. и З.Т. са били нападнати. Ударите били нанесени с юмруци и ритници, като са причинени различни по тежест и вид наранявания. При побоя на Г.Г. е било причинено счупване на лява ябълчна кост и на горна челюст вляво, на И.Д. - разкъсно-контузни рани в областта на лицето, охлузвания и отток по тялото, а на З.Т. - кръвонасядания и отток в областта на тялото.

В хода на разследването са привлечени четирима обвиняеми - Е.М. на 22 години, Ц.С. на 19 години, И.Б. на 22 години, и И.С. на 21 години, които са задържани в ареста към Затвора във Враца.

Предстои исканията на прокуратурата да бъдат внесени в съда, с които да бъдат взети мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите.