Четирима мъже загинаха при катастрофа на две леки коли в района на село Микре, съобщи БНР. Други двама пострадали при пътния инцидент са настанени в тежко състояние в Ловешката болница.

Заради катастрофата беше спряно движението по пътя Коритна - Севлиево в района на Микре, като пътуващите в посока София се пренасочваха по третокласни пътища.

Движението и в двете посоки вече е възстановено.

Инцидентът е станал около 11.30 ч., след удар на два автомобила - с варненска и ловешка регистрации. На място са починали трима мъже, а след това в ловешката болница е издъхнал още един. Двама от загиналите са били в единия автомобил и двама в другия, уточниха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

По-рано имаше по-рано на пътя Бургас-Елхово, където загина един човек, а трима бяха ранени.

След катастрофата край Микре от Евроцентъра за транспортни политики (ЕЦТП) настояха за бързи мерки в "Отсечката на смъртта".

Според първоначалната информация причина за трагичната катастрофа е неправилно изпреварване, нещо, което всъщност е често явление именно в тази зона, заедно с превишената скорост. Те припомнят своите опорни точки за превенция и контрол - пътните знаци, на настилката, почистване на растителността, евентуално увеличаване на камерите.

Само за първите 6 дни на месец юни жертвите на пътя вече са 8, а тежките пътно-транспортни произшествия са 61. На фона на тази статистика те питат дали МВР има стратегия по отношение на пътната безопасност за започналия вече летен сезон или темата и този път ще се изчерпва с акции на парче и попълване на статистиката.