"Никое от четирите деца, пострадали при вчерашната катастрофа в София, са без опасност за живота." Това заяви пред bTV директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов. 

Той обясни, че децата се възстановяват по-бързо от възрастните и има положителни нагласи.

По думите му децата, които са останали в болницата са прекарали нощта спокойно. Направена е операция на момчето на колянното капаче и глезена, като лекуващият лекар е уверил, че всичко е минало добре.

Няма задържан за тежката катастрофа в София

Няма задържан за тежката катастрофа в София

Води се разследване, ще бъдат направени експертизи

Проф. Балтов отбеляза, че днес предстои и операция на тежко пострадалото момиче, което е в реанимация. То има счупване на таза и подбедрицата. Третото момиче, което е на 15 години, е в добро състояние и вероятно ще бъде изписано. При нея също е имало оперативна интервенция в областта на коляното.

Обяснението на шофьора е, че друга кола е минала на червено, засякла го е и неговият автомобил поднесъл. Той не е пострадал. 

Според очевидци миналият на червен светофар си е признал, че се е объркал.

От Столична община заявиха, че вината не е в кръстовището и че всичко е регулирано. По думите ми причината за инцидента е превишена скорост.

Лек автомобил блъсна 4 деца в района на стадион "Георги Аспарухов" и падна в канала.

Най-тежко ранените момче и момиче на 15 и 17-годишна възраст са настанени в "Пирогов". При удара те също са паднали от моста.

17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. Едното от децата е отказало хоспитализация.