Електроразпределителната компания ЧЕЗ дари компютър на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия при възрастни към институт „Пирогов". Това е жест на благодарност за професионалната грижа при лечението на служител на електроразпределителното дружество.

Служителят на ЧЕЗ е пострадал при изпълнение на служебните си задължения в Сандански. След инцидента се е наложило транспортирането му в Клиниката по изгаряния.

Това не е първият случай, в който персоналът на лечебното заведение демонстрира отговорност и професионализъм към пострадали служители", коментираха от компанията.

Регионалният мениджър за страната ни Петър Докладал лично благодари на проф. Огнян Хаджийски, завеждащ Клиниката по изгаряния.  Специалистът прие предоставения  напълно оборудван компютър за нуждите на медицинските сестри от отделението по изгаряне за възрастни.

В случая има известна ирония, тъй като освен служители на енергийното дружество, в същото отделение често попадат и цигани, пострадали при опит за кражба на ток или проводници.