ГЕРБ и кметът Терзиев влязоха в спор чий са колчетата, които се поставят в София, както и кои и на каква цена прави маркировката.

От ГЕРБ-СДС заявиха на брифинг днес в централата на партията, че ще атакуват кмета Терзиев заради договорите и цената им. Те заплашиха, че ще дадат ръководството на АДФИ и икономическа полиция. На което Васил Терзиев заяви "Няма проблем."

Според ГЕРБ Столична община е сключила неизгоден договор за пътна маркировка в София. През лятото не е положен нито един сантиметър пътна маркировка, не е обявена обществена поръчка. 110% поскъпва маркировката в столицата заради възложена инхаус процедура. Парапетите в София са 3 пъти по-скъпи, а колчетата - 2 пъти. София е градът на златните колчета и златните парапети, обяви Георги Георгиев, който е депутат и кандидат и за 51-вия парламент от листите на ГЕРБ. Той е загрижен, тъй като е поставен под риск живота и здравето на софиянци. Общинският съветник Мирослав Боршош каза, че в града няма кмет. За инхаус процедурата от ГЕРБ ще сезират компетентните органи и АДФИ. Градът очевидно е в пълен хаос, изтъкна той. Задръстванията са скопили от 20 минути на 40 минути за година. София няма кмет и няма управление , смята Мирослав Боршош. Капацитетът на Промяната е хвани единия удари другия, според герберите.

За критиките на ГЕРБ за колчетата и парапетите Терзиев и заканата, че ще сезират институциите и отсече: "Няма проблем". Според Терзиев се измислят някакви проблеми, особено в предизборна кампания. Това отклонявало вниманието от големите проблеми. По мнението му това е измислен проблем. Това са проблеми, който ГЕРБ са създали, по думите му. Всеки ден СО решавала проблемите им.

Борис Бонев каза, че ГЕРБ са лъжци и манипулатори. Освен това се сравнявали стари цени, а офертата е дадена от "Софинвест", чието ръководство е на ГЕРБ. Колчетата са на Градска мобилност и там ръководството е на ГЕРБ, по думите му. Столична община била поставена пред ситуация столицата да остане без пътна маркировка. Маркировка има и се поставя, категоричен бе той. Герберите повдигали фалшиви теми. ГЕРБ само плюят, ние решаваме проблемите, наследени от тях каза общинският съвет Борис Бонев. Ако някой смятал, че проблемите от ГЕРБ могат да се оправят за година, да иде да се прегледа, според съвета му. Опозицията в СОС използвала предизборното време. Освен това ПП-ДБ-СС искат пътната маркировка да се прави не от частни фирми, а от общинско дружество, за да не може частните фирми да извиват ръцете на общината. Затова и ще се предложи да се състави такова дружество и контролът да е в общината.