Дарителската кампания на община Карлово за пострадалите от наводнението до момента е събрала 1 млн. и 490 хил. лева. Това заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от БНР. Той посочи, че събраната сума ще бъде разпределена с решение на Общинския съвет.

По думите му гласуваните от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии близо 10 млн. лева са за възстановяване на публична инфраструктура - улици, мостове и водопроводи. Кабаиванов добави, че утре ще бъде разгледан доклада на инженерите, огледали къщите в наводнените села. Той уточни, че тогава ще се вземе решение кои сгради са за ремонт и кои за събаряне.

Кметът на Карлово допълни, че Междуведомствената комисия допълнително ще отпусне средства на собствениците на имотите, които ще бъдат съборени.

Кабаиванов съобщи, че търговска верига ще дари 200 комплекта готварска печка, пералня и комбиниран хладилник с фризер, като уточни, че това ще стане през ноември.

Припомняме, че в началото на септември наводнения нанесоха чудовищни щети в Карловско. Най-силно засегнати бяха селата Богдан, Каравелово и Слатина. В разчистването на пораженията от бедствието се включиха доброволци и армията. Преди дни започна и поставянето на жилищни фургони в пострадалите села.