Започва асфалтиране на пътната инфраструктура във Враца и населените места от общината, информира БНР.

Предвидените средства са в размер на близо 1 милион лева. Средствата, в размер на 2 200 000 лева, са отпуснати от правителството.

От общината поясняват, че 500 000 лева са за уличната мрежа в града, 500 000 за пътната инфраструктура в селата, а 1 200 000 лева - за волейболното хале.

В града ще бъдат напълно обновени улици в изключително тежко състояние, с множество компрометирани участъци. Пътните отсечки са - ул. "Цар Обединител", ул. "Константин Фотинов", улица "Андрей Цветков" и ул. "Иван Срацимир" - до блок №38, в ж.к. "Дъбника". Ремонтните работи ще бъдат реализирани от "Гарант - 90 - Цонев и СИЕ" ООД.

Взето е решение и за възстановяване на междублоковото пространство в ж.к. "Река Лева". Обявена е процедура за избор на изпълнител за асфалтиране в района на ул. Остри връх, бул. "Христо Ботев" и ул. Река Лева, както и за обновяване на междублоковото пространство на ул. "Околчица". Стойността на поръчката е в размер на близо 120 000 лева.

В населените места от общината ще има ремонти в селата Девене, Чирен, Тишевица, Косталево, Власатица, Мраморен, Оходен, Паволче, Лютаджик, Мало Пещене и Нефела. Извън средствата, осигурени от Министерски съвет, пътните участъци в селата ще бъдат обновявани и със средства от бюджета на общината.

За четвъртокласната пътна мрежа са предвидени още близо 400 000 лева. Предвижда се още асфалтиране на пътят до село Згориград, успоредно с това, ще се полага асфалтова настилка на пътя за село Челопек, както и пътната отсечка между селата Мраморен и Голямо Пещене. Предвидени са ремонти и на пътя до село Лиляче /Враца - Криводол - Лиляче/.