Заради бурята от тази сутрин бе затворен главния път София - Варна при селата Кавлак и Джулюница заради наводняване на пътното платно, съобщи БНР. Отстранени са падналите дървета и опасно надвисналите по пътя Русе - Велико Търново. На много места в областта има изровена пътна настилка, наводнени са окопи и банкети.

Заради паднали на платното дървета временно беше спряно движението по пътя между Стралджа и пътен възел Петолъчката.

Десетки паднали дървета имаше по главния път Русе - Велико Търново. Щетите се отстраняват.

Валежи, колкото е половинмесечната норма, са паднали тази сутрин за час и половина във Великотърновско. Според директора на Областното пътно управление Венцислав Ангелов валежите са нанесли сериозни щети по републиканската пътна мрежа.

"Главният път София - Варна, кръстовището за село Кавлак придошли води беше наводнено платното за движение. По най-бързия начин се отреагира. В момента всички щети са отстранени, преминаването е безпрепятствено", каза Ангелов.

При Джулюница от местните ниви се е образувала като река и наводнява пътното платно. В момента се работи още по отстраняване на щетите, но движението е нормализирано, обясни той.

Два екипа на Гражданска защита отстраняват щетите, нанесени от бурята във Велико Търново, Арбанаси и околните села, съобщи кметът Даниел Панов и увери, че няма пострадали хора и селища без ток.

Спасители отстраняват в Котел пораженията от проливния дъжд, който наводни къщи и улици. Тази сутрин за час са паднали над 60 литра на квадратен метър. В отводняването участвали и противопожарни екипи.

Аварийни екипи отстраняваха паднали дървета на територията на Сливен и Ямбол.