Дете на две години от хасковското село Николово почина на прага на болницата в града, предаде bTV.

Момченцето е откарано по спешност с линейка, след като родителите подали сигнал. Те се стреснали, когато видели, че то почти не диша.

Мистерия с мъртво момче в Хасково

Мистерия с мъртво момче в Хасково

Сигналът е подаден от родителите

Анестезиолозите са се опитали да стимулират жизнените му функции още в линейката. Но при пристигането в болницата то вече е било бездиханно и нямало пулс.

Аутопсията показала, че детето имало множество хронични заболявания, нефункциониращи бъбреци, трайно обездвижване на ставите и тежък дерматит с почти свлечена кожа на места по тялото.

Според съдебния лекар д-р Христо Еленски става дума за системно недохранване и лошо отглеждане. На две години детето е тежало 9 килограма и заради тежките увреждания по ставите, вероятно никога не е прохождало.

Лекарите не открили болестта на починалото дете, смятат родителите

Лекарите не открили болестта на починалото дете, смятат родителите

Не бил недохранен, имал апетит, но се „топял”

Родителите на детето са от Николово. Това единственото им дете.

В болницата майката заявила, че момчето има личен лекар в Кърджали, при когото редовно ходили на прегледи. А последното им посещение в болница било през лятото в Пловдив заради кожното заболяване на детето.

До преди дни детето било добре според тях. Вчера се оплакало от болки в корема, но родителите не потърсили лекарска помощ.

Трагичният случай вече се разследва от полицията.