Две пешеходки са пострадали при две катастрофи в сряда вечерта в Разград. Двата инцидента са станали на ул. "Странджа" в рамките на пет минути. Дете на 10-години е пострадало по-тежко. Това съобщава БНТ, като цитира говорителя на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

На една от пешеходните пътеки по улицата лек автомобил, управляван от 62-годишен водач, е блъснал 10-годишно момиче. Детето е получило фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив и ще бъде транспортирано за лечение в болница в по-голям град. По случая е образувано досъдебно производство.

На друга пешеходна пътека в участъка, 52-годишен мъж е блъснал с колата си пресичаща 28-годишна жена. След преглед пострадалата е освободена за домашно лечение, без сериозни наранявания. На водача е съставен акт, допълни говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград.

На пресконференция преди месец комисар Станимир Станев, началник на отдел "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР в Разград заяви, че най-уязвими участници в движението през зимния период са пешеходците.

За сезон 22/23 г. с тяхно участие в региона са причинени девет пътни инцидента, като двама са загинали и петима са били ранени.

Катастрофа край Разград взе една жертва

Катастрофа край Разград взе една жертва

Лек автомобил се заби в дърво край пътя