Застрояването върху зелена площ в "Младост" няма да спира. В това е сигурен адвокатът на инвеститорите Явор Тенчев.

Според него инвеститорите разполагат с валидно и влязло в сила разрешително за строеж, както и с протокол за откриване на строителна площадка. Освен това адвокатът твърди, цитиран от БиТиВи, че всички документи са изрядни.

Фирмата е готова да прекрати строежа на добра воля, докато се изясни казуса, но искат гаранция, че кметът ще спази закона.
Адвокатът обясни и че този устройствен план е минал 4 обществени обсъждания в района и на тях са присъствали хора от квартала.

"На това място никога не е имало зона за озеленяване и по стария, и по новия план мястото е отредено за жилищно строителство", посочи Явор Танчев.

Информацията потвърждава и шефът на столичния контрол по строителството Влади Калинов. По думите му планът още от 1986 година предполага строеж на тази площ, като тогава сградите дори са изместени, за да се отвори пространство за площадка.

Според него основният проблем в "Младост" е, че няма комуникация с гражданите.

Припомняме, вчера жители на "Младост" отново излязоха на протест срещу поредните багери, които се появиха в квартала.

Проектът за строителство освен за жилищна част предвижда и детска площадка с градинка.

Живеещите в района обаче продължават да недоволстват. Те искат да запазят зелената площ непокътната. Хората от квартала се заканват, че протестите им няма да спрат.

Новоизбраният кмет на квартала Десислава Иванчева, която доби популярност точно покрай недоволството срещу презастрояването, обеща, че ще търси решение.

Според нея хората не са уведомявани, а строителните фирми също трябва да попитат администрациите дали е говорено с гражданите.