Независимият кандидат Десислава Иванчева спечели 59,82 процента от вота на частичните избори за кмет на район "Младост".

За Иванчева, подкрепена от партия "Нормална държава", са гласували 28 756 души. Данните са окончателни, на базата на 100 процента обработени изборни протоколи, съобщи Полина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия пред БТА.

ГЕРБ загуби и изборите в "Младост"

ГЕРБ загуби и изборите в "Младост"

Десислава Иванчева е новият кмет

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на столичния район "Младост" Мария Илиева печели 34,76 процента от гласовете на избирателите. Тя е подкрепена от 16 711 жители на района.

Секциите в района бяха 126. Право на глас имаха 88 813 души. На първия тур Мария Илиева спечели 25,18 процента от вота, а Десислава Иванчева - 17 процента.

До частични местни избори се стигна, след като кметът на "Младост" Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка заради протести на граждани срещу застрояване на зелените площи в района.

Припомняме, Район "Младост" в София е разположен в югоизточната част на София. На площ от около 1 700 хектара жилищният комплекс представлява около 10% от територията на града. По преброяването от 2011 година в него живеят около 103 хил. жители.