Новите избори би трябвало да са съобразени с волята на хората, гласували на референдума. Това коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев в сутрешния блок на БНТ.

"Без значение на кого му харесва, на кого не му харесва, при този резултат от референдума няма значение дали е валиден, или не. Разликата е толкова малка, че не може да се коментира. Изборните правила трябва да се променят и е добре това да се случи максимално рано", изтъкна Дончев.

Владислав Горанов се отказа да оттегля бюджета

Владислав Горанов се отказа да оттегля бюджета

От ГЕРБ решили да не оставят държавата без бюджет

Анализирайки причините за загубата на Цецка Цачева от Румен Радев на президентските избори, той посочи, че ГЕРБ не били сбъркали само в самите избори.

"Един резултат от изборите не е резултат само от качествата на кандидатурата и от проведената кампания. Малко или много, може би съдим сурово себе си, това е резултат от начина, по който сме се държали през последните две години", отбеляза вицепремиерът.

Възможни са популистки упражнения с бюджета, предупреди Горанов

Възможни са популистки упражнения с бюджета, предупреди Горанов

Очевидно много сме сбъркали пред българския избирател, категоричен финансистът

Според Дончев логично и редно било бюджетът, предложен от отиващото си управляващо мнозинство, да се изтегли от Народното събрание.
"Защото това е виждането за управлението на държавата през следващата една година и като програми, и като политики, и т.н. Само че е съвършено безотговорно в такава ситуация държавата да остава без бюджет", коментира той.