Бюджетът за 2017 година остава за обсъждане в парламента. Това каза финансовият министър в оставка Владислав Горанов пред Нова телевизия. Той предупреди, че са възможни популистки упражнения с най-важния финансов закон.

"Бюджетът е на хората, само че едно правителство има право да каже за какво. Сега въпросът е дали едно правителство в оставка има право да каже как и за какво", заяви Горанов.

Парите за АЕЦ "Белене" трябва да бъдат платени, зове бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Парите за АЕЦ "Белене" трябва да бъдат платени, зове бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Ако не изпълним ангажимента си, сумата ще нарасне заедно с лихвите

Същевременно той като изрази опасения, че между първо и второ гласуване на бюджета различни партии могат да отправят популистки искания: "Могат да бъдат наложени такива неща, които да поставят в риск публичните финанси за години напред. Например - исканото от Патриотите увеличение на пенсиите, което ще струва 1,5 млрд. лева, и предложението на БСП за отпадане на плоския данък", коментира той.

Има популистки настроения но те не са здравословни, обобщи Горанов.

Изборната загуба на Цецка Цачева той коментира с думите: "Очевидно много сме сбъркали пред българския избирател. Нямам смислено обяснение. Няма на кого да се сърдим, освен на себе си. Имахме грешки в кампанията".

По темата за източването на КТБ финансистът увери, че всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено. Той изреди, че има промяна в законодателството, обжалване на сделки пред българския съд.