Тежка верижна катастрофа е станала на АМ "Тракия" в посока Пловдив. Три товарни автомобила, един тир и лека кола са се ударили при нулева видимост.

Пострдали са 5-ма души, сред тях има и една жена, няма опсасност за живота им, като става въпрос за млади хора, до 40-годишна възраст. Изпратени са 7 екипа на спешна помощ, които са се справил със ситуацията. Сигналът е подаден към 4 и 46 часа тази сутрин, като причина за катастрофата е горящото сметище, коментира пред БНТ представител на спешна помощ.

В УМБАЛ "Св. Анна" са приети двама от пострадалите, жена (Р.В. на 40 г.) и мъж (Н.К. на 30 г.). И двамата са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена.

Инцидентът е станал край Ихтиман, където скоростта на движение е ограничена заради мъгла и дим от близкото сметище. АПИ вече предупреди, че видимостта в региона е намалена, което силно затруднява движението по АМ "Тракия".

Движението в района се нормализира, но главен комисар Николай Николов призова водачите да спазват ограниченията, тъй като сметището още гори и видимостта е затруднена.

Мъгла на Ихтиман

Мъгла на Ихтиман

АПИ предупреждава

По-рано от МВР съобщиха за настъпили пътни инциденти и верижна катастрофа и потвърждават за трима пострадали, с уточнението, че това са първоначални данни.

Пътни полицаи са на място и регулират движението. Движението в посока Пловдив временно е преустановено.

Пътят от Пазарджик към София трафикът е насочен по стария път. Пътни полицаи са на място и регулират движението.

От АПИ съобщиха и обходните маршрути:

Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен - Равно поле, Мосачево - Елин Пелин и по път I-6 София - Златица - път II-37 Панагюрище - до пътен възел "Гелеменово" и АМ "Тракия".

Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на АМ "Тракия" - път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.

Припомняме, миналото лято заради пожари на сметището системно имаше проблеми с преминаването по автомагистралата.