За пореден случай на гонка между шофьор и полицията, този път в Тутракан, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

Около 17 ч. на 2 февруари полицейски служители подават сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил, управляван от 39-годишния Й.К. Първоначално той се подчинил и спрял, но при поискване на документите му, мъжът дал газ и последвало преследване.

Й.К. успял да напусне града в посока село Шуменци и навлязъл в полски път. Там полицаите го застигат, а нарушителят оказал съпротива. Все пак органите на реда успяват да го задържат.

При проверка на автомобила на 39-годишния мъж е намерен незаконен автоматичен пистолет с 6 патрона в пълнителя, а други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Открити са още 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка.

Й.К. е задържан за 72 часа, като предстои да бъде поискан постоянният му арест. По случая е образувано досъдебно производство за неправомерно притежание на огнестрелно оръжие и съпротива на органите на МВР. Поради това предстои 39-годишният мъж да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Силистра.

Осъждан е шофьорът, който задържаха вчера след гонка в София

Осъждан е шофьорът, който задържаха вчера след гонка в София

32-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност