Шофьорът, който вчера си спретна гонка с полицията в София, е привлечен към наказателна отговорност, съобщи Софийска районна прокуратура.

След като 32-годишният Д.С. не се подчинил на полицейските служители да спре движението на автомобила си, от кръстовището на ул. "Ген. Никола Жеков" с ул. "Народни будители" до кръстовището на ул. "Чудомир" и бул. "Ломско шосе" в София шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация.

Според прокуратурата обвиняемият е създал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците. Също така блъснал паркирана кола, след което опитал да продължи движението с автомобила си. Опитът бил неуспешен и затова се заключил вътре в него.

Оказва се, Д.С. е осъждан. Той е задържан за 72 часа, като предстои да бъде внесен иск в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 , вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Шофьор без книжка опита да избяга от полицията в Сливен

Шофьор без книжка опита да избяга от полицията в Сливен

Спецакция се извършва в града, а полицейското присъствие е засилено