Един човек загина, а друг е с опасност за живота след тежка катастрофа на пътя Хасково - Свиленград на разклона за село Динево, съобщиха от ОДМВР - Хасково. Около 04:00 часа тази сутрин два турски камиона са се сблъскали челно, при което единият водач е загинал на място, а другият е откаран в болница.

Пътят е затворен, а движението е отклонено в Симеоновград. Местопроизшествието се обработва. Все още не е ясна причината за инцидента, по информация на "Нова телевизия" става дума за неправилно изпреварване.

От СБА съобщиха, че през изминалото денонощие на територията са станали 17 тежки катастрофи с двама загинали и 21 ранени, от които един е с опасност за живота. В района на София са станали 139 леки и две тежки пътнотранспортни произшествия с шестима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими и предимно сухи. Настилките на автомагистралите Тракия, Хемус и Марица са сухи. АМ Люлин все още е затворена за движение.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че към 8:15 часа в столицата вече има тежки задръствания. 14 минути е очакваното забавяне на кръстовището на ул. Околовръстен път и бул. Симеоновско шосе. 10 минути се чака на бул. Александър Малинов и ул. Филип Аврамов; бул. Ломско шосе и ул. Хан Кубрат; бул. Никола Мушанов и ул. Житница.