Двама 19-годишни са отвлекли друг мъж и са изнудвали майка му със заплаха, че ще го убият. Случката се развива в Своге, а по случая се води вече и разследване. Престъпленията са две - противозаконно лишаване от свобода и изнудване, по чл. 142а, ал.1 и по чл. 213а, ал. 1 от НК.

Вчера е постъпил сигнал за лишаването от свобода на 21-годишния В.Д.

Отвличането и побоя е станал на 1 януари в 04 часа. В.Д. е бил в продължение на часове, до 13 ч., държан е насила в спално помещение на втория етаж на къща в града. Спрямо него било упражнено насилие - бит е с юмруци и с метална водопроводна тръба, както и е бил завързан с кабел.

Майката на В.Д. получила обаждане по телефона с искане за пари, "за да не бъде убит синът й". Жената разполагала само със 100 лева, които предала в района на жп гарата в гр. Своге.

Извършителите са установени - това са 19-годишните Е.Й. и П.М. С постановление на прокурор в Районна прокуратура - Своге двамата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.

Единият - Е.Й. е обвинен за противозаконно лишаване от свобода и изнудване, а съучастникът му П.М. - за изнудване.

Извършен е оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, проведени са разпити на свидетели, включително и пред съдия.