47-годишен мъж загина и двама други са в тежко състояние след тежък пътен инцидент в град Ловеч в петък следобед, съобщи Окръжната прокуратура в Ловеч.

Според наличната информация, инцидентът е станал след като водач на автомобил е отказал да спре на полицейска стоп-палка и се опитал да избяга от патрула.

Полицейските служители са опитали да спрат водача в района на кръстовището до ж.к. "Здравец", където той е шофирал без колан и е говорил по телефона. Въпреки опитите на патрула да го спрат, водачът не е забавил скоростта си и е избягал с висока скорост.

Според прокуратурата, водачът продължил да шофира по улиците на Ловеч към квартал "Гозница", но при опит за маневриране под моста на околовръстното шосе на града, е навлязъл в насрещната еднопосочна лента за движение и се е сблъскал челно с друг автомобил. Водачът е починал на място, докато двамата пътници в другата кола, баща и син, са откарани по спешност в плевенска болница в тежко състояние, с опасност за живота.

От прокуратурата поясниха, че починалият 47-годишен мъж от Ловеч, който предизвикал катастрофата, е криминално проявен, с три присъди от юли миналата година насам за шофиране след употреба на наркотици и управление на автомобил след отнето свидетелство.

Имаме най-много жертви при автомобилни катастрофи в ЕС за 2023 г.

Имаме най-много жертви при автомобилни катастрофи в ЕС за 2023 г.

Над 20 000 европейци са загинали в катастрофа миналата година