Тази нощ, в последните минути на 8 май, шофьор спретна гонка на полицията по централните улици на Бургас. След като не спрял на сигнал с палка за извършване на проверка на бул "Христо Ботев" автомобилът - "БМВ" - продължил да се движи с включени дълги светлини към жп гарата в Бургас.

БМВ-то продължило да се движи с висока скорост по бул. "Булаир", като в района на пешеходната зона с бул. "Алеко Богориди", рязко завил вляво и се отправил в посока Община - Бургас. Там с десен завой продължил по ул. "Александровска" и в края на площад "Тройката" самокатастрофирал.

Автомобилът е управляван от 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен. В колата се возил и друг мъж - пак криминално проявен, но бургазлия на 27 години.

Шофьорът е тестван за употреба на алкохол и наркотици и двете проби са отрицателни. От МВР-Бургас уточниха, че шофьорът е неправоспособен и никога не е притежавал шофьорска книжка.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

Регистрационните табели на БМВ са били обаче от друго моторно превозно средство, като към момента на инцидента не са били обявени за издирване. Предстои и претърсване на автомобила.