Мъж и жена загинаха при тежка катастрофа в Кресненското дефиле. Инцидентът е станал в отсечката на главен път Е-79 между Кресна и Симитли около 15 часа, съобщи БНР.

В едната кола се предвижвали семейство възрастни хора. Те са загинали минути след удара.

В другия автомобил пътували младо семейство и петгодишното им дете. Екипите на спешна помощ са прегледали семейството. За момента има информация, че майката на детето е транспортирана в болнично заведение, а детето е с леки травми.

Движението в Кресненското дефиле е вузстановено.

И в двете посоки имаше километрични "опашки" от автомобили. От гранична полиция препоръчват на пътуващите алтернативен маршрут - през ГКПП Илинден.

Трафикът към големите градове се засилва
Обновена

Трафикът към големите градове се засилва

Движението по граничните пунктове е интензивно

Припомняме, трафикът в страната днес е изключително интензивен. Това съвпада с лошите метеорологични условия. От МВР апелират водачите да шофират с съобраена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Заради засиления трафик на всички входове на София служителите на "Пътна полиция" подпомагат и контролират движението. На Владая ще се обособят 2 ленти за идващите в столицата автомобили. Аналогична мярка има предвидена на АМ "Хемус" в тунелите, в които движението е двупосочно, заради ремонтни дейности.