Трафикът към големите градове вече чувствително се е засилил, съобщи пресцентъра на МВР. Най-голямо увеличаване на трафика има по магистралите на страната и главните пътища в посока от малките населени места към големите градове.

Заради засиления трафик на входовете на София служителите на "Пътна полиция" ще подпомагат и ще контролират движението. На Владая ще се обособят 2 ленти за идващите в столицата автомобили. Аналогична мярка има предвидена на АМ "Хемус" в тунелите, в които движението е двупосочно, заради ремонтни дейности.

По информация на БНР патрулни автомобили са разположени по всички входове на столицата. С цел улесняване на трафика в района на столицата от 14 до 20 часа е спряно и движението на тежкотоварните автомобили. 

Според комисар Тенчо Тенев, началник на Пътната полиция към Столичната дирекция на вътрешните работи, най-засилен е трафикът на автомагистрала "Тракия" в посока София - на входа на "Цариградско шосе". Полицейски автомобили, следящи за лекото предвижване на гражданите, има и на "Ботевградско шосе", входа на София откъм Владая, както и на булевард "Европа".

За периода на трите почивни дни в страната са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени. От МВР апелират към водачите да бъдат спокойни, докато са на пътя и да не предприемат неправилни или рискови изпреварвания, особено при мокри пътни настилки. Пътните полицаи ще следят за шофиране с превишена скорост.

Засилва се и трафикът в района на Симитли, където се слива трафикът от Е-79 и от второкласен път 19 от Банско.

Снимка 292626

Източник: БГНЕС

Трафикът по граничните пунктове също е интензивен. Въпреки това на ГКПП Кулата и Маказа няма "опашки" от автомобили.

На българо-турската и българо-румънската граници трафикът също е интензивен. Има образувани колони от изчакващи товарни автомобили на изход от страната - на ГКПП Капитан Андреево "опашката" от товарни автомобили е 5 км, на ГКПП Лесово има - 3 км, а на ГКПП Дунав мост Видин - 4 км. Спокойно е движението на българо-сръбската и българо-македонската граници.

Припомняме, според пътната полиция около 100 хиляди автомобила ще се завърнат в София. По-рано днес стана ясно, че километрични опашки са се образували на пунктовете "Капитан Андреево" и "Лесово".

Интензивен трафик се очаква по пътищата в страната
Обновена

Интензивен трафик се очаква по пътищата в страната

Според пътната полиция около 100 хиляди автомобила

Засиленият трафик съвпада със започващата днес Глобална седмица на ООН за пътна безопасност. Тя се провежда под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!". В страната КАТ започва три специализирани акции, като фокусът ще е върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.