Черно Ауди А6 с хасковска регистрация уби на място две деца с мотопед по пътя през Кенана в посока Е-80. Сигналът за зловещия инцидент е подаден на спешния телефон 112 в 18:10 часа днес.

Две непълнолетни момичета са загиналите при тежкия пътен инцидент край Хасково привечер днес, съобщи говорителката на ОД на МВР - Хасково Нина Николова. Първоначалната информация бе за две момчета.

На този етап информацията е изключително оскъдна. Пътят е отцепен и не се допускат преминаващи и от двете страни на произшествието, съобщава Хасково.нет.

По първоначална информация зад волана на Аудито бил 36-годишният Делян. Пред репортери той обясни, че се движел от града към международния път. Насреща му се появил мотопедът с двете деца, които нямали каски. Внезапно обаче мотопедът навлязъл в неговата лента за движение. „Не разбрах какво става. Децата връхлетяха върху задната лява страна на колата”, притеснено разказа водачът на колата. От удара децата са изхвърлени в гората, но там полицията не допускаше никого.

Тестът не показа употреба на алкохол от 36-годишният шофьор. Нулев резултат показа и пробата на возещата се в Аудито млада жена.

Самоличността на децата засега не е установена. На място дойде и кметът на Клокотница Евгени Трендафилов с намерение да разпознае децата, които би могло са от селото. Униформените обаче не допуснаха и селския управник до мястото на тежката катастрофа.

Очаква се от полицията да изяснят причината за инцидента.