Две ленти за Бургас ще има в петък при 20-ти км (край Вакарел - б.р.) на АМ „Тракия“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". На 17 юни започна авариен ремонт на дилатационна фуга при 20-ти км на автомагистралата, който се очаква да завърши до 6 юли т. г.

В момента движението в участъка от км 18+530 до км 23+330 се осъществява двупосочно в платното за София с една лента в посока Бургас и една лента за София.

За повишаване на безопасността и улеснение на трафика в края на работната седмица и през почивните дни ще има реверсивно движение в платното в посока София:

- от 10 ч. в петък до 10 ч. в неделя ще има две ленти за движение в посока Бургас и една за София;
- от 10 ч. в неделя до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация, предупреждават от Пътната агенция.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.