Въвежда се извънредна организация на движението в центъра на София с честването на 20 години от членството на Република България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 12 часа днес до приключване на събитието на 29 март 2024 г. се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на паркинга на пл. "Кн. Александър I", а от 8 ч. - на пл. "Николай Гяуров" и на югизточната дъга на пл. "Св. Александър Невски". Изключение се допуска само за автомобилите на гостите, поканени на честването.

От 14 до 22 часа днес и от 7.00 ч. в петък до 2 часа на 30 март 2024 г. може да бъде затворен за превозни средства участъкът на бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С. Раковски" и пл. "Независимост", но само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР.

От 14 ч. днес до приключване на събитието на в петък се разрешават престоят и паркирането на автомобили, превозващи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на честването. Ще има и постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища.