"Разследване на случаи на трафик на хора" е темата на двудневен семинар в Пловдив.
Форумът е организира в рамките на проект "Подобряване на българо-норвежкия отговор на трафика на хора", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работният семинар ще се проведе в Пловдив на 16 и 17 декември. След обученията във Варна, Русе и Бургас, от вчера в Пловдив се провежда четвърта сесия от поредицата.

Основната цел е повишаване капацитета на МВР и прокуратурата за разследване на случаи на трафик на хора и противодействие на едно от най-тежките престъпления.

Семинарът е организиран в рамките на проекта "Подобряване на българо-норвежкия отговор на трафика на хора" с бенефициент МВР на България.

Обучението се осъществява с финансовата подкрепа на Правителството на Кралство Норвегия в рамките на Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

В семинара участват 30 служители на МВР, прокурори и следователи от 6 области на страната - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Хасково и Кърджали.

Български лектори и служител на Норвежката национална полиция представят и обсъждат с участниците въпроси, свързани с националните законодателства на двете страни в областта на трафика на хора, органите, ангажирани с разследване и противодействие на престъплението, както и случаи от практиката.