Шофьор е загинал при катастрофа на пътя между Попово и Бяла, съобщават от ОД на МВР в Търговище. Временно пътят е затворен в участъка Попово - Бяла, съобщиха и от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението е ограничено за всички видове моторни превозни средства.

Сигналът е получен на тел. 112 тази вечер около 19:30 ч., предава агенция "Фокус". Съобщено е за настъпило тежко пътнотранспортно произшествие. Пътният инцидент е станал на около 2 км преди град Попово в посока Бяла. Сблъскали са се товарен и лек автомобил, движили се в противоположни посоки. Към мястото на инцидента своевременно са били насочени автомобили на РУП - Попово, екип на РСПБЗН - Попово и екип на "Спешна помощ".

По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ - Търговище. Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си от царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение, като към момента се предлага обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в този участък. Тези, които пътуват в посока от Бяла към Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица - с. Цар Асен - с. Голямо Градище - гр. Опака - гр. Попово. Пътуващите в посока от Попово към Бяла леки автомобили се пренасочват през с. Гагово - гр. Опака - с. Голямо Градище. - с. Цар Асен - с. Водица, след което се включват във второкласния път.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.