Ефективната стачка на работещите в градския транспорт в София се отлага, съобщи пред bTV председателят на Федерация на транспортните работници към КТ "Подкрепа" Иван Кирилов. Решението е взето след среща между синдикатите в градския транспорт и представители на Столичната община.

Следващата среща в същия формат е насрочена за 6 февруари. Дотогава зам.-кметът по финанси и по транспорт на Столичната община Дончо Барбалов трябва да подготви предложение за увеличение на работните заплати в общински транспортни дружества "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен" и Центъра за градска мобилност.

София без градски транспорт?

София без градски транспорт?

Шофьорите с ултиматум: по-високи заплати или напускат

Служителите в градския транспорт предупредиха, че ако не бъде предложението прието, ще проведат едночасова ефективна стачка в пиков час в целия град.

Синдикатите искат 30% увеличение на възнагражденията, по-добри условия на труд и възможност за ползване на полагащите се дни отпуск. По данни на КТ "Подкрепа" над 32 хил. дни отпуск не са използвани само в "Столичен автотранспорт" за 2021 и 2022 г.