Бившият главен архитект на София Здравко Здравков е новият началник на Регионална дирекция за национален строителен контрол София (РДНСК София), съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Той ще заеме длъжността началник на РДНСК София, считано от днес, 8 октомври.

На 1 октомври е проведен конкурс за длъжността "началник на РДНСК" на Регионална дирекция за национален строителен контрол София, Главна дирекция "Строителен контрол" при ДНСК, в съответствие с изискванията на чл.13, ал.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

Въз основа на резултатите от проведения конкурс арх. Здравко Здравков е кандидатът, отговарящ на минималните и специфичните изисквания, които са предвидени за заемането на длъжността, на основание чл.20 от НПКПМДС.

Списъкът на допуснатите кандидати е публикуван на електронната страница на ДНСК, съгласно изискванията на разпоредбата на чл.21 от НПКПМДС.

Припомняме, че Здравко Здравков беше главен архитект на София от 2016 година до 2024 година, когато на 27 юли стана ясно, че Здравков си е подал оставката. Богдана Панайотова беше назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столична община. 

София няма вече главен архитект - Здравков подаде оставка

София няма вече главен архитект - Здравков подаде оставка

В деня, когато съдът потвърди избора на Васил Терзиев