архив news.bg
Живеещите в осеметажен жилищен блок в шуменския квартал "Тракия" са били евакуирани тази нощ заради пожар, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Пламъците избухнали около 1 часа. Евакуацията на хората от всичките 24 апартамента в 3-ти вход на ул. "Дедеагач" 8 се наложила заради гъстия дим и сажди, които се разнесли до последния етаж на блока.

При инцидента няма тежко пострадали, но момиченце на два месеца е настанено в болница заради съмнения за обгазяване.

Бебето е прието в детското отделение на многопрофилната болница за активно лечение в добро общо състояние и вероятно още утре да бъде изписано, предаде БиТиВи.

Сигналът за пожара е подаден в 1.05 ч. тази нощ от живеещи в блока, които забелязали пушек от апартамент на първия етаж, собственост на 22-годишния Йордан Ангелов.

Младият мъж живее в жилището заедно с майка си и брат си.

По време на пожара семейството било на гости и това вероятно е спасило хората от силния огън, изпепелил цялото жилище.

Пожарът започнал около входната врата и антрето на апартамента, затова една от версиите, по които работи полицията, е за умишлен палеж.

22-годишният Ангелов заявява, че семейството му живее скромно, не дължи пари на никого и ако пожарът наистина е причинен умишлено, вероятно става въпрос за грешка.

Веднага след избухването на пожара на място са пристигнали екипи на полицията и на пожарната. Повече от 20 полицаи са помагали на хората от блока да се евакуират и са предотвратили разрастващата се паника.

Полицаите събуждаха хората, предупреждаваха ги да поставят шалове на лицето си, за да не се обгазят, и помагаха на всички да слязат по тъмното стълбище, разказат очевидци.

Около час евакуираните жители на блока останали навън, докато апартаментите се проветрят от дима и саждите.

Пожарът бил потушен с 500 литра вода, продължава разследването за причините.