Четири деца са били евакуирани заради от жилище в Бургас, в което е пламнал пожар днес, съобщават от Областната дирекция на МВР, цитирана от БТА. 

Сигнал за случая е подаден около 14:18 часа. Децата са откарани за преглед в УМБАЛ - Бургас.

Пожарът е избухнал в апартамент на 11-ия етаж, в блок в кв. "Меден рудник". На място са се отзовали шестима огнеборци с два противопожарни автомобила. Огънят вече е потушен. Предстои да бъде установена причината за пожара.

БНТ информира, че днес следобед е горял и пожар в апартамент на 14-етажен блок до Парка на младежта в Русе.

Огънят е тръгнал от тераса на 13-ия етаж. Няма пострадали хора. Всички, които били в блока, своевременно са излезли от сградата.

На място са били изпратени три пожарни автомобила, автомеханичната стълба и екип на Спешна помощ. Районът е бил отцепен от полиция. Пожарът вече е потушен. Причините за възникването му се изясняват.

Горяха жилищни сгради в Самоков
Обновена

Горяха жилищни сгради в Самоков

Не се съобщава за пострадали

През днешния ден е горяла и необитаема къща в квартал "Чепино" във Велинград. Близо 2 часа пожарникари, доброволци, горски и ловни служители са гасили пожара. Сигнал за случая е подаден в 14:40 на тел. 112. По първоначални данни къщата е стара и не се обитава от хора, но до нея са долепени още три къщи. Те също са стари, изградени основно на гредоред.

На място са изпратени два противопожарни автомобила с дежурните в пожарната служба във Велинград, екипи на доброволното формирование в града и на ДГС "Алабак". В гасенето са се включили и водоноски от ловните стопанства "Чепино" и "Ракитово". Със съвместните им усилия пожарът е овладян. Едната къща е изгоряла, а останалите три са спасени, като има щети по покривните им конструкции. Пълният размер на нанесените щети все още се уточнява.