Откриха стандартни боеприпаси в сградата на Община Чирпан, съобщава БТА. Сигналът в полицията е подаден около 11:40 часа.

Служителите на местната администрация са евакуирани. Районът около сградата е отцепен.

По-късно кметът Ивайло Крачолов потвърди пред журналисти, че са открити 14 сандъка с учебни ръчни гранати и противопехотни мини в подземие на общинската сграда. Според номерата на сандъците боеприпасите са българско производство от 1976 до 1980 година.

Крачолов посочи още, че сандъците са намерени при почистване на подземия в сградата на администрацията, в помещения, в които не е имало достъп в последните няколко десетилетия. Открити са били и папки от времето на действие на Организация за съдействие на отбраната, която е функционирала преди 1989 година.

"Уведомихме Районното полицейско управление, Областна дирекция на МВР и Областният управител и Министерство на отбраната. Дойде специализирано подразделение на Министерство на отбраната, което констатира и описа намереното", добави кметът.

В момента тече проверка, която ще констатира каква е причината да са тук. Администрацията е възобновила работа в 16:00 часа.

Пожар пламна в сградата на Община Кресна

Пожар пламна в сградата на Община Кресна

Няма пострадали