Транспортът към Витоша е спрян още миналата седмица. Спрян е и подстъпът към Витоша на автомобили, но кметът Йорданка Фандъкова ще възложи на полицията да контролира по-сериозно. Така градоначалникът отговори в студиото на Нова телевизия на заявката от преди минути отстрана на шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

Фандъкова благодари на всички, които спазват ограниченията, тъй като това е решително важно за опазване живота и здравето на хората.

По думите на Фандъкова затварянето в големи градове е изключително трудно - и за хората, гражданите, които живеят в по-малки или по-големи апартаменти и нямат както в провинцията дворчета и градинки, но и заради възможностите изобщо да функционира градът, ако се блокира с пълна карантина. Засега не се обмисля спиране на градския транспорт и метрото, като това би било мярка, която ще затрудни всички онези, които все пак трябва да ходят на работа - включително медици, лаборанти, полицаи - възлови в тази ситуация служители. Въпреки това и това е възможно.

Йорданка Фандъкова призна, че принципно е привърженик на по-строги мерки, но карантината се налага от министъра на здравеопазването. Като следваща стъпка тя посочи възможността да се затворят всички търговски обекти, с изключение на хранителните магазини и аптеките.