Участъкът на бул. "България", който се ремонтира в момента, е от моста на р. "Боянска" до "Околовръстния път". Очаквам той да приключи най-късно в средата на юли. Това е последният ключов булевард в София, който ремонтираме цялостно, за да може след това да се занимаваме само с поддръжката на пътната мрежа в града.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери напредъка на ремонта на булеварда.

Тя поясни, че от 4 юли затворят за движение участъка от "Тодор Каблешков" до "Гоце Делчев", където започва ремонт.

След като приключим в този участък ще продължим да работим и от "Околовръстния път" до "Тодор Каблешков". Целта ни е целият участък, който е в южното платно, да приключи до средата на август. Ако времето позволи, ще завършим и последния участък от "Тодор Каблешков" до "Околовръстния път" в обратната посока. С това ще успеем до 10-12 септември да приключим цялостния ремонт на бул. "България", без кръстовищата, които изискват повече време и остават за следващата година", посочи кметът плановете на общината.

Фандъкова подчерта, че десетилетия не са ремонтирани тези булеварди.

По думите ѝ в София продължава да се работи активно, за да може не само да се подобрява инфраструктурата, но и да се облекчава трафика чрез изграждане на вътрешния ринг и чрез доизграждане на "Околовръсния път".

Фандъкова напомни, че тази година са предоставили средства на районните кметове и те сами решават кое да се ремонтира. 

През следващата седмица кметът очаква да започне изграждане на велоалеата по бул. "Пушкин".

Тя подчерта, че е надзорът наблюдава ежедневно и те имат задачата когато има проблем веднага да връщат строителя, за да може да го коригира.