Строителните действия се изпълняват в срок, както на тунела при "Люлин", така и на обектите в центъра на града.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос на News.bg за ремонта на тунела в столичния квартал "Люлин". Коментарът си тя направи, след като извърши проверка на почистените Симеоновски езера.

От 24 юли 2022 г. до 20 октомври 2022 г. спират едното платно на тунела по бул. "Царица Йоана"

От 24 юли 2022 г. до 20 октомври 2022 г. спират едното платно на тунела по бул. "Царица Йоана"

Маршрутът на автобусна линия № 56 се скъсява

Фандъкова разчита на контрола, който се осъществява от заместник-кмета по транспортните въпроси Ангел Джоргов, и ремонтът да продължи в срок и с качествено изпълнение. Когато приключи цялостният ремонт, тогава ще бъде възстановено движението на трамвая, но това ще бъде след няколко месеца, уточни градоначалникът.

Тя обясни, че тунелът при "Люлин" е тежък обект за ремонт и създава много проблеми на хората. Там не е правен ремонт от 30 години и избрахме лятото да започне, но ремонтът не може да свърши толкова бързо, уточни Фандъкова.

Обявеният срок за завършване на строително-ремонтните дейности е до февруари 2023 г.

Ремонтират ул. "Шишман" и "6-ти септември" в София

Ремонтират ул. "Шишман" и "6-ти септември" в София

Полагане на нова настилка на пътните платна започва от неделя

От думите на Фандъкова стана ясно също, че тя доволна от работата със служебния кабинет.

Срещаме се със служебните министри, виждаме се, говорим, понякога има резултат, а понякога - не. При предишното правителство имахме диалог в началото, но си останахме само на ниво диалог, заяви кметът на София в отговор на въпрос на News.bg дали очаква след изборите на 2 октомври новата изпълнителна власт да работи по-добре с местната власт.

Фандъкова: Топлофикация няма алтернатива

Фандъкова: Топлофикация няма алтернатива

Само за август ще се натрупа нов 52 млн. дълг

Тя работи с различни правителства и подходът й е един и същ - с диалог и търсене на решения за хората. Фандъкова се надява в тежката криза управляващите заедно да търсят решения. "Една от важните срещи беше отпреди няколко дни с министъра на енергетиката, който ме увери, че няма да има недостиг на количества газ за "Топлофикация - София". Знаете, че предишното правителство заплаши, че ще спре газа за софиянци от 1 септември, така че се радвам, че този въпрос не стои на дневен ред в момента", каза още Фандъкова.