300% увеличение на заплатата на политическите лица в София, около 180 души, сред които общински съветници, районни кметове, е неоправдано. Не е редно да се увеличават тези възнаграждения от парите на хората. Колкото и да е висока инфлацията, тя не достига 300 процента. Това заяви пред Нова телевизия бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

По отношение на делото за кметските избори в столицата тя изтъкна, че то е бил отложено отново. По думите й е трудно да се каже дали ще се стигне до нов вот. Според нея такъв сценарий би хвърлил страната в хаос.

Фандъкова коментира и избора на Димитър Главчев за служебен премиер. Тя посочи, че той е отговорен и много диалогичен човек. Според нея Главчев ще съумее да води държавата и да подготви изборния процес.

Фандъкова е категорична, че служебният кабинет е на Димитър Главчев, а не на Бойко Борисов. Тя обаче не вижда нищо лошо ако двамата водят диалог за състава на кабинета. В ГЕРБ има подготвени хора, които могат да вземат правилни решения във времена на криза, поясни тя.

Бившият кмет на София призова ПП да спрат с опорните точки, за да се стабилизира държавата и да се проведат честни и прозрачни избори.

За Васил Терзиев е изключително нужно да се вдигнат заплатите в СОС

За Васил Терзиев е изключително нужно да се вдигнат заплатите в СОС

"Не може да ти плащат недостойно и да искаш интересът за милиарди левове за София да бъде защитен"