Единственият път до столичния жилищен комплекс "Витоша парк" минава през паркинга на Симеоновския лифт. Собственикът на паркинга "Витоша ски" обаче е започнал да поставя заграждения около имота, което може да прекъсне връзката на комплекс "Витоша парк" с останалата част на града, съобщи bTV.
С поставянето на загражденията се блокира единствения вход - около 400 семейства няма да имат достъп до домовете си.

Според жител на комплекса действията на "Витоша ски" са абсурдни. Хората не могат да си представят как може в XXI век да се случват подобни неща - купуват си апартамент с Акт 16, а три години по-късно се разбира, че някой затваря входа и достъпът до имотите е напълно прекъснат.

Според представители на район "Витоша" става въпрос за спор между частни собственици, а в такъв спор общината не може да взима страна. От общинската администрация припомнят и че теренът, върху който е изграден комплексът, не е в регулация и разрешение за строеж е дадено от тогавашния главен архитект на столицата.

До сега хората са влизали в комплекса посредством договор за право на преминаване между строителния инвеститор и "Витоша ски". Договорът обаче е бил коригиран с анекс, който гласи, че договорът е валиден до учредяването на постоянно право на преминаване от Столична община.

Стана ясно още, че фирмата, която е осъществявала плащанията на таксите за преминаване през паркинга, е спряла паричните преводи преди около 2 години, което е и една от основните причини "Витоша ски" да започне да загражда имота.