Над 90 000 зрители само за няколко часа събра първият онлайн карнавал, похвалиха се организаторите на Габровския карнавал. Освен това първият карнавал по време на изолация се излъчваше и по местното радио, съобщиха от .

Макар и в домовете си, мнозина габровци се маскираха за най-голямото събитие в града си. Вместо традиционното шествие от близо сто карнавални картини с над 2500 маскирани участници тази година по габровските улици минаха само три карнавални платформи, чийто общ маршрут бе 33 километра, което било рекорд, твърдят организаторите. 

Габровският карнавал ще шества по терасите и прозорците

Габровският карнавал ще шества по терасите и прозорците

Общината призова всички фенове на карнавала да създадат карнавални картини на терасите

Така габровци отбелязаха 160 г. от обявяването на своето селище за град. 1860 година е знакова за развитието на селището край Янтра. Тогава властите решават Габровския район да се отдели от Велико Търново и да бъде признат за град.

Габровската котка, която тази година остана с опашка заради отмяната на планови операции, беше в компанията на актьора Светослав Славчев, който влезе в ролята на доктор Слабчев. Вместо с дезинфектант той пръскаше минувачи и коли със специално лекарство - Антихейтин.

В шоуто участваха илюзиониста Йордан Белев, стендъп комедиантът Калин Кирилов и илюзионистът Венсан Петров, които влязоха в ролята на "подвижни водещи". В живото предаване с поздрави се включиха Дует EXPOSE, рапърът Играта, шоуменът Боби Ваклинов, музикантите от Солбемол, Наско от БГ Радио, Весела Морова, Теди Кацарова, оперната прима Гергана Николаева и други.

От чужбина дойдоха карнавалистите от побратимения на Габрово белгийски град Аалст, които всеки път идват за шествието. Тази година те бяха записали специална песен за карнавала на български език.