Република Северна Македония затвори ГКПП "Гюешево" на границата си с България поради влошената метеорологична обстановка и снегопочистване.​

В тази връзка временно се ограничава движението за тежкотоварни автомобили по I-6 Кюстендил - ГККП "Гюешево", информират от Агенция "Пътна инфраструктура.

Сняг вали в областите: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, София, Стара Загора и Търговище.

Пътните настилки са предимно мокри, а по високите и усойни места, където може да има заледяване, са обработени за движение при зимни условия.

По отношение на пътната обстановка в страната през съботния ден движението през прохода "Петрохан" бе силно затруднено. В следобедните часове имаше и множество закъсали автомобили.

Пътната настилка е заледена, а водачите следва да се движат с бавна скорост и повишено внимание.

През деня имаше и много закъсали тежкотоварни автомобили, като към 19 ч. временно е ограничено движението на автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в Северозападна България, призовават от АПИ.

​Ограничен е тежкотоварният трафик и в посока Благоевград на АМ "Струма" поради снеговалеж и почистване. Необходимо е водачите да изчакват на място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Тирове с летни гуми блокираха околовръстното на Монтана

Тирове с летни гуми блокираха околовръстното на Монтана

Ограничиха тировете и пред Троянския проход

Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж и бурен вятър е обявен и за утре 26 ноември. Червеният метеорологичен код е в сила за областите Добрич, Разград, Шумен и Силистра.

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия. ​

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.