Жизненото пространство на училище "Захари Круша" в Южен парк 2 е иззето за жилищна сграда. Това алармира архитект Димитър Димитров на пресконференция. Намалено е жизненото пространство на децата за учене и спорт.

За да акцентира върху важността на терена, той представи изследване на учени с рибки, на които е изземано пространството в аквариум.

Част от терена на школото се дава за строеж на жилищна сграда. Според Димитър Димитров главният архитект чете закона "както дявола евангелието". Това е някакво малоумие, притеснен е той.

В училището учат 600 деца. Недопустимо е да се изземва жизнената среда на децата за строеж на сграда. Това е престъпление. Тези хора са в схема за подготовка за убийство, допълни Димитър Димитров.

Кметът на района също бил в "цялата тази вакханалия". На инвеститора бил предложен друг терен.

Димитър Димитров настоява кметът на София да отстрани главния архитект на столицата Здравко Здравков. Ако не го направи, да освободи София от присъствието си, поиска още той. По мнението му в града не само не може да се живее, но и не може да се учи. Ако Фандъкова не уволни Здравков, Димитров дава всички данни, с които разполага за посегателства върху градската среда на главния прокурор Сотир Цацаров.

Извършва се посегателство върху живота и здравето на децата. Трябва да се създаде истинска среда за развитие. Има нормативи, "за да бъде една кокошка щастлива", коментира още Димитър Димитров.