"Очакваме до края на ноември да приключим с основните дейности по големите инфраструктурни обекти." Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на строителните дейности на бул. "Тодор Каблешков". Кметът увери, че до 20-ти ноември ще приключи разширяването на булеварда в участъка от бул. "Бъкстон" до "Кауфланд".

Във фотоизложба СО отчита прогреса за десетилетието

Във фотоизложба СО отчита прогреса за десетилетието

Показват знакови обекти, реализирани през последните десет години

Изгражда се нов път, четирилентов път, нови тротоари и осветление, както и мостово съоръжение.

До 20-ти ноември ще приключи и ремонтът на бул. "Дондуков". "Ако има детайли за доработване - ще ги доработват, но за мен е важно да бъде пуснато движението", посочи столичният кмет.

Следващата седмица се очаква пускането и на другия голям инфраструктурен обект - бул. "Монтевидео" в участъка до Нов Български Университет. Там също е планирано последният участък да бъде приключен до края на ноември. Фандъкова информира, че следващият участък от бул. "Тодор Каблешков" в участъка от "Кауфланд" до бул. "Цар Борис Трети" остава за следващото лято. Тя отбеляза, че контролът върху качеството е изключително сериозен и най-големите санкции в последните две три години са налагани именно от нея.

Фандъкова прекрати договорите на две фирми

Фандъкова прекрати договорите на две фирми

Едната ремонтира бул. "Шипченски проход"

Така фирмите не са получили заради санкции от страна на кмета над 2 млн. лв. Фандъкова увери, че Столична община не плаща за лошо свършена или некачествено свършена дейност.

Тя подчерта, че за Общината е важно развитието на велоалеите. Затова и в последните години се изграждат такива. "Нашите усилия са за изграждане на повече велоалеи", посочи Фандъкова и заяви, че се надява младите хора да подкрепят тази политика.

София става зелен град с повече пешеходни зони и велоалеи

София става зелен град с повече пешеходни зони и велоалеи

Предстои да обвържат нови и стари веоалеи