Автобусите по всички линии на масовия обществен вътрешноградски транспорт в Пловдив възстановяват делничното си разписание от 11 май, съобщи БНТ, позовавайки се на общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта".

Това става със заповед на кмета Здравко Димитров във връзка с предстоящата отмяна на обявеното извънредно положение, наложено заради коронавируса.

От общинското предприятие напомниха, че досега автобусите се движеха с неделно разписание, но с повече коли с над 70 места в пиковите часове.

Започват масови проверки за носенето на маски в столичния градски транспорт

Започват масови проверки за носенето на маски в столичния градски транспорт

Това заяви директорът на ЦГМ Димитър Дилчев

Всички превозвачи, обслужващи градските автобусни линии, са предупредени от понеделник да изпълняват курсовете съгласно утвърдената общинска транспортна схема. За спазването на разписанията ще следят както мобилни екипи, така и експертите от центъра за управление на градския транспорт.

Всички пътници заедно с шофьорите и кондукторите трябва задължително да носят маски, остава в сила и изискването за редовна дезинфекция на превозните средства, предупредиха от "Организация и контрол на транспорта".