Хотелиери и туроператори свикаха спешна среща в община Несебър по повод високите такси за шезлонг и чадър, наложени от концесионера на плажа в Несебър.

Едни от инициаторите на срещата е хотелиерът Венелин Ташев, който заяви, цитиран от moreto.net,  че при него вече са постъпили няколко жалби на туристи, които се оплакват от непосилните такси.

Шезлонг и два чадъра на плажа се дават на плажуващите срещу 30 лева.

Цените дори са завишени в сравнение с предходното лято. Ние правим всякакви гимнастики, смъкнахме цените от 30-40 % само и само да доведем туристи в тази криза, а някой прави нещо, с което цели да ги изгоним, коментира Ташев.

Той посочи, че дори в Слънчев бряг, където на плажа има и ВИП-зона, таксата за чадър или шезлонг е 7 лева. След срещата с кмета туроператорите и хотелиерите са решили да сигнализират за случващото се комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията.

Те ще поискат среща и с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов и заместника му Калин Рогачеви, като ще настояват за проверка дали поставените чадъри там отговарят на условието за 50% свободна площ за ползване от гражданите.

Ще бъде поискана и среща с концесионера на плажа и ще започне подписка от гражданите на Несебър дали са съгласни да търпят това положение повече.