Хората, които ще дойдат на плажа в Росенец, в никакъв случай да не се подават на провокации. За това призова председателят на "Да, България" Христо Иванов, който също е в района.

След като той, Ивайло Мирчев и други граждани бяха спрени от полицията да достигнат до плажа на около километър преди него, много активисти се запътиха към община Бургас да искат обяснение защо са спрени.

Традиционната бариера преди резиденцията на Доган беше заменена от ограда с надпис "Строителен обект", а самият плаж и резиденцията са пълни със симпатизанти на ДПС с шапки с партийното лого.

Иванов подчерта, че по този начин се създават предпоставки за сблъсък между подкрепящите Ахмед Доган. Той посочи обаче, че имат разрешение и са пуснали уведомление за провеждането на акцията "Масово ходене на плаж".

Вчера не са получили информация от полицията, че ще има и друго събитие тук, подчерта Христо Иванов. Той заяви и, че е разговарял с кмета на Бургас Димитър Николов, от когото е потърсил съдействие за избягване на насилието.

Според Иванов в момента "Българската държава отново е впрегната в защита на почетния председател на задкулисието" и това, което се върши от органите - на МВР и на местните власти е "рецепта за етническо напрежение". Дали на този фон на предупрежденията от вчера, те остават само "предсказание" или са просто създаване на условия.

По информация на БТВ, след като община Бургас не дава отговори, активистите имат намерение да блокират пътя Бургас - Созопол.