Операцията по издирването на двамата рибари е приключила засега, без да бъдат намерени. Издирването ще бъде подновено утре.

Според гражданската защита те са отнесени от мъртво вълнение навътре в морето и районът, който се претърсва, е много голям, предаде БНР.

Тази сутрин четирима водолази от "Гражданска защита" в Бургас подновиха издирването на рибарите, изчезнали вчера край Несебър. 

Лодката им е извадена празна. Водолазният екип е започнал претърсване на района около 8.00 часа тази сутрин.

Припомняме, рибарите Стефан и Илия Карагьозови изчезнаха вчера сутринта. Според екипа на "Гражданска защита" няма надежда двамата да са се спасили. Телата им се издирват под вода. По повърхността постоянно се правят огледи с лодки. Лозев обясни, че ще се използват всички сили и средства на службата, за да се открият телата на рибарите, но водолазите имат право да работят по 3 часа на ден.

Инцидентът с рибарите стана на около 50 метра от брега в Несебър до фара. Вчера имаше мъртво вълнение и големи вълни около 4-5 бала, които вероятно са попречили на Стефан и Илия Карагьозови да се спасят. Свидетели са видели двамата рибари последно на около 10- 15 метра от стената на кея.